Ξεκίνησε το καλοκαιρινό καμπ του Αιολικού

Το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουλίου και ώρα 08.00 π.μ. ξεκίνησε το καλοκαιρινό Καμπ από το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Η συμμετοχή των αθλητών είναι άκρως ικανοποιητική. Στόχος του καμπ είναι να βελτιωθούν οι αθλητές του Αιολικού στην ατομική τεχνική, στη φυσική κατάσταση και να αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες. Οι αθλητές που ασχολούνται με το Μπάσκετ  είναι ανάγκη να προσέχουν  τη διατροφή τους, όπως και τη σωματική και ψυχική τους υγεία, απαραίτητες προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του καλαθοσφαιριστή.

Η προπόνηση μεταβατικής περιόδου του καμπ έχει ως σκοπό τη συνέχεια της προπονητικής κατάστασης του αθλητή (γενική τόνωση του οργανισμού, διότι εύκολα το σώμα ξεχνάει), την ανάπτυξη των σωματικών ιδιοτήτων, την καλύτερη αφομοίωση της τεχνικής των βασικών και επιπλέον θα μετρηθούν οι ικανότητες επιτυχίας του παίκτη στα τεστ  που θα πραγματοποιηθούν! Ευελπιστούμε σε μια αποδοτική και ευχάριστη μεταβατική προπονητική περίοδο.

Θα διδαχθούν τα παρακάτω αντικείμενα:

1) Φυσική κατάσταση (ευλυγισία, δύναμη, ταχύτητα, ελαστικότητα και επανορθωτική γυμναστική)

2) Βασικά  Άμυνας (θέση, βήμα κίνησης, άμυνα στην μπάλα, άμυνα  μακριά  από την μπάλα, μπλοκ άουτ, ριμπάουντ, αμυντική βοήθεια, ισορροπία, αμυντικό transition).

3) Βασικά της επίθεσης, ξεμαρκάρισμα, κίνηση χωρίς μπάλα (παρασύρουμε τον αντίπαλο σε αντίθετη κατεύθυνση), θέση απειλής, κίνηση με μπάλα, χρησιμοποίηση των SCREENS, σουτ, ελεύθερη βολή, επιθετικό ριμπάουντ, επιθετικό transition.

4) Ευχέρεια με τη μπάλα (πάσα, ντρίμπλα, ατομική ικανότητα, ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον δύο, τρεις εναντίον τριών, επιθετικές ενέργειες πλάτη  προς το καλάθι, επιθετικές ενέργειες μέτωπο προς το καλάθι).

5) Δραστηριότητες εκτός παρκέ (κολύμπι, ποδήλατο, πορείες, παιχνίδια αναψυχής κ.τ.λ.)

Θα διδάξουν οι προπονητές της ακαδημίας μας, όλοι πτυχιούχοι φυσικής Αγωγής και με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση (κατηγορία Α’), οι  κ.κ. Σαμαράς Αντώνιος, Οικονόμου Γεώργιος, Μάνος Αντώνιος, Τραγουδάρας Αντώνιος.

ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ: 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, Πανθεσσαλικό και GYMWAY. Η πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής  κ. Τεντζεράκη Τατιάνα θα είναι υπεύθυνη  στο  GYMWAY (Γυμναστήριο του κ. Κοσμά Απόστολου) για τη βελτίωση της Φυσικής κατάστασης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.