Ξεκίνησε το ταξίδι για τη Λωζάνη η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Λωζάνη.

Η Τελετή Αφής έγινε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την Φλόγα να ανάβει με τον παραδοσιακό τρόπο στα χέρια της Πρωθιέρειας, Ξανθής Γεωργίου, η οποία τη μεταλαμπάδευσε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον 17χρονο πρωταθλητή της χιονοδρομίας, Χρήστο Μαρμαρέλλη.

Η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δρομείς τους Ελβετούς, Πασκάλ Μπιτσνό, Σίντνεϊ Μπερτά και Φαίδρα Μανιουδάκη, κάτω από το θερμό χειροκρότημα των θεατών αλλά και χιλιάδων μαθητών και μαθητριών, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών, στους κατοίκους όλου του πλανήτη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε τη Φλόγα στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Λωζάνη 2020», Βιγζινί Φέφγ.

Στην Τελετή παρέστησαν το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντάνκα Μπαρτέκοβα, o πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ελβετίας, Σιργκ Σταλ, ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου.

Στο χαιρετισμό του ο Σπύρος Καπράλος επισήμανε: «Η γέννηση της Φλόγας και το ταξίδι της ως τη διοργανώτρια πόλη θα στείλουν και πάλι σε κάθε γωνία του πλανήτη μας το πολύ δυνατό και διαχρονικό μήνυμα για ειρήνη, αλληλεγγύη και συναδέλφωση των λαών.

Σήμερα, η Φλόγα ανάβει για μία νέα σχετικά διοργάνωση, η οποία έχει όμως ξεχωριστή θέση στη συνείδηση της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, από το 2010 που ξεκίνησαν, έχουν αποδείξει ότι έχουν πετύχει το σκοπό τους, ανανεώνοντας το Ολυμπιακό κίνημα».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Βιγζινί Φεφγ: «Σήμερα, είναι η πρώτη φορά που θα επιστρέψει η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ελβετία από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σαιντ Μόριτζ του 1948, 70 χρόνια μετά.

Και για να σηματοδοτήσουμε αυτή τη μνημειώδη στιγμή, θα μεταφέρουμε τη Φλόγα σε όλη τη χώρα, και στα 27 καντόνια κατά τη διάρκεια μίας τρίμηνης λαμπαδηδρομίας σε όλη την ελβετική επικράτεια, όπου τα ιδανικά του Ολυμπισμού θα αναδειχθούν και θα τιμηθούν.

Σήμερα, δεν ανάβουμε απλώς τη Φλόγα. Ανάβουμε το Ολυμπιακό πνεύμα σε μία ολόκληρη νέα γενιά νέων ανθρώπων στην Ελβετία και όλον τον κόσμο.

Είναι μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη για την ανάληψη της ευθύνης αυτής και αδημονούμε να καλωσορίσουμε τους νέους από όλον τον κόσμο σε απίστευτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων τον Ιανουάριο!».

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων θα γίνουν στη Λωζάνη από τις 9 ως 22 Ιανουαρίου 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.