Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για την PyeongChang

Πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018».

Η τελετή έγινε στις 12 το μεσημέρι παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, του Πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας Λι Νακ Γιον, του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και των μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πρωθιέρεια στην Τελετή ήταν η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου και τις χορογραφίες έχει εμπνευστεί η Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα.

Λόγω των καιρικών φαινομένων η πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου άναψε τη δάδα με το Ολυμπιακό Φως το οποίο ήταν φυλαγμένο από τη Δευτέρα κατά την διάρκεια της τελικής πρόβας που έγινε στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας.
OLYMPICS-2018-FLAME
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει, συνολικά, επί ελληνικού εδάφους 2.129 χλμ., πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα πάρουν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και θα διεξαχθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους, επί οκτώ ημέρες. Η τελετή παράδοσης του συμβόλου του Ολυμπισμού, στην Οργανωτική Επιτροπή «PyeongChang 2018», θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 31 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.