Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Αγριά

Συνθετικό χλοοτάπητα και νέο  εξοπλισμό αποκτά το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Αγριά Βόλου.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα στο Βόλο, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη και περιφερειακών συμβούλων τη σύμβαση για τη συντήρηση και αναβάθμιση   των εγκαταστάσεων του γηπέδου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 250.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Έχουμε σε εξέλιξη ένα  ευρύ πρόγραμμα συντήρησης και βελτίωσης  αθλητικών εγκαταστάσεων, που  δίνει λύση σε  προβλήματα που υπήρχαν παντού στη Θεσσαλία. Στη Μαγνησία, αναβαθμίζουμε ακόμη ένα  γήπεδο ποδοσφαίρου,  στην Αγριά Βόλου,  με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίου τύπου. Ταυτόχρονα το γήπεδο αποκτά  καινούργια goalpost και  πάγκους  διαιτητών, προπονητών και παιχτών. Με τα έργα μας δημιουργούμε μια θετική αλυσίδα ενεργειών ώστε και άλλοι Δήμοι να προχωρήσουν σε έργα  που προσφέρουν ασφαλείς  και σύγχρονες συνθήκες άθλησης για όλους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία του έργου

Το έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο, στην προμήθεια αδρανών υλικών για την έδραση του συνθετικού χλοοτάπητα, στην προμήθεια και τοποθέτηση ενός ζεύγους πάγκου αθλητών και ενός πάγκου διαιτητών και στην προμήθεια και τοποθέτηση ζεύγους εστιών ποδοσφαίρου  και  διχτύων. Η τοποθέτηση των αδρανών υλικών με όλες τις απαιτούμενες εργασίες θα υλοποιηθεί με αυτεπιστασία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.

Το γήπεδο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, ο οποίος θα αποξηλωθεί με στρώμα χώματος 5cm. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερη φάση σε άλλες εργασίες κηποτεχνίας του Δήμου. Κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα αφ’ ενός λόγω έλλειψης νερού στην ευρύτερη περιοχή αλλά και γιατί το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιείται από πολλά Σωματεία.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:

-Έλεγχος υπόβασης γηπέδου και προμήθεια αδρανών υλικών, ήτοι υλικό Γαρμπίλι κοκκομετρίας 4-10mm, ποσότητας 800tn, υλικό Π.Τ.Π.0.-150 (3Α), ποσότητας 800tn και υλικό άμμο λατομείου (θραυστή άμμος) κοκκομετρίας 0,25-2,5mm, ποσότητας 500tn. Η τοποθέτηση των αδρανών υλικών με τις απαιτούμενες εργασίες για την έδραση του συνθετικού χλοοτάπητα θα υλοποιηθεί με αυτεπιστασία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

-Τοποθέτηση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Αγριάς 7.113 m2, του Δήμου Βόλου.

-Προμήθεια ενός ζεύγους πάγκου αθλητών και ενός πάγκου διαιτητών.

-Προμήθεια και τοποθέτηση ζεύγους εστιών ποδοσφαίρου και διχτύων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.