Ξέσπασμα δικαστή του Koriopolis: «Έρχεστε εδώ και δεν λέτε τίποτα»!

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου και συνεργάτη του SDNA, Κυριάκου Θωμαΐδη, συνεχίστηκε την Τετάρτη 8/2 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, γνωστή και ως Koriopolis.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης στάθηκε αρχικά στην στάση της ΕΠΟ αναφορικά με το ζήτημα, τονίζοντας πως «η ΕΠΟ δεν δημοσιοποιούσε τις εκθέσεις της UEFA για τα ύποπτα ματς. Δεν τις ερευνούσε ποτέ, με δική της ευθύνη. Τις κρατούσε στα συρτάρια. Αναγκάστηκε να ασχοληθεί όταν τους έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Τύπος. Αυτό γινόταν λόγω της σχέσης της ΕΠΟ με τους παράγοντες των ομάδων που αναφέρονταν σε αυτούς τους φακέλους και οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει γνωστό ότι κάποια παιχνίδια θεωρούνταν ύποπτα».

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δεδικασμένο του CAS για τους φακέλους της UEFA, οι οποίοι κρίθηκαν απολύτως αξιόπιστοι και αξιοποιήσιμοι ως στοιχείο στην περίπτωση της αλβανικής Σκεντέρμπεου που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Ευρώπη. «Μόνο με τον φάκελο της UEFA, μπορεί μια ομάδα να τιμωρηθεί», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Αχιλλέας Μπέος από την πλευρά του, παρέδωσε στο δικαστήριο λίστα με 40 ονόματα και διευθύνσεις πρώην ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου και άλλων ομάδων, ζητώντας να αναζητηθούν και να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε, ενώ για το θέμα αυτό, ο Κυριάκος Θωμαΐδης σχολίασε: «Είναι αδυναμία της υπόθεσης ότι δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές, οι οποίοι είναι αυτοί που εκτελούν το στήσιμο ενός αγώνα. Οι παράγοντες είναι εκείνοι που δίνουν την εντολή».

Αρκετή κουβέντα, εξάλλου, έγινε για τα cd με τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ, με τον δημοσιογράφο να καταθέτει πως από τα 84 ή 85 που υπάρχουν στη δικογραφία, υπάρχουν 5 αριθμημένα cd τα οποία είναι εξαφανισμένα και δεν έχουν συμπεριληφθεί. Πάνω σε αυτό «πάτησαν» συνήγοροι των κατηγορουμένων, για να υποστηρίξουν πως η ΕΥΠ έχει παρανομήσει.

Ιδιαίτερη αίσθηση, τέλος, προκάλεσε το ξέσπασμα της εξ αριστερών της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία απευθυνόμενη στον μάρτυρα είπε τα εξής:

«Έρχεστε εδώ όλοι οι μάρτυρες και δεν λέτε απολύτως τίποτα. Τότε να μην καλούμε καθόλου μάρτυρες. Πείτε μας αν έχετε κάποιο στοιχείο ή αν γνωρίζετε κάτι για τους κατηγορούμενους. Μου κάνει εντύπωση που σε αυτή την υπόθεση κανείς δεν γνωρίζει τίποτα»!

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αντέδρασαν έντονα στην τοποθέτηση του μέλους της έδρας, ενώ ο Κυριάκος Θωμαΐδης απάντησε: «Όλα τα στοιχεία τα έχετε εσείς. Εγώ δεν μπορώ να σας πω ότι ο τάδε κατηγορούμενος χειραγώγησε το τάδε ματς».

Πιλάβιος, Πηλαδάκης και Σπανός…
Η δίκη για το Koriopolis συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, με κατάθεση αρκετών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και άλλοι.

Μετά από εκείνο το διήμερο, η δίκη θα συνεχιστεί τον Μάρτιο, εντός του οποίου έχουν προγραμματιστεί έξι συνεδριάσεις.

Πηγή: sdna.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.