Ξηροφώτος: «Ήμασταν λαβωμένοι-Αξιοπρεπής η εικόνα μας»

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν τα κατάφερε απέναντι στη Βέροια, γνωρίζοντας την ήττα στο γήπεδο της Νεάπολης (0-1), με τον προπονητή των φιλοξενούμενων, Παύλο Δερμιτζάκη να κάνει λόγο για ένα ντέρμπι που κρίθηκε και από τις απουσίες των «ερυθρόλευκων». Από την πλευρά του, παρά το αποτέλεσμα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος δήλωσε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Παύλος Δερμιτζάκης (προπονητής Βέροιας): « Ήταν η πρώτη μας εκτός έδρας αναμέτρηση για εμάς και έτυχε να συνοδεύεται με έναν πολύ καλό αντίπαλο, με ίδιους στόχους και με καλό ρόστερ σε ποιότητα και ποσότητα, και έναν πολύ καλό προπονητή. Δικαίως έχει ως στόχο την άνοδο. Ετοιμαστήκαμε τη μία μέρα που μπορούσαμε πάνω στο παιχνίδι και ξέραμε τα υπέρ και τα κατά του. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Θεωρώ ότι εκμεταλλευτήκαμε τις απουσίες του Φιλίποβιτς και του Αγρόδημου, που είναι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και συντελούν στην καλή εικόνα της ομάδας. Ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Εμείς ευτυχήσαμε να πετύχουμε το γκολ και να μας δώσει έτσι ένα προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ρισκάρει και θα πιέσει, προσπαθήσαμε να δώσουμε λίγο περισσότερο χώρο για να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα παικτών και να προκαλέσουμε περισσότερα σε τελειώματα και γκολ. Είχαμε 4-5 ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι, και ήθελε πάρα πολύ σωστή διαχείριση για να πετύχεις μία μεγάλη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στην πίεση του αντιπάλου θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερη κατοχή και καλύτερη κυκλοφορία, για να έχουμε μία μεγαλύτερη ποικιλία στις επιθετικές μας ενέργειες. Κρατάμε όμως την τεράστια νίκη και ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό Βόλου για την άψογη φιλοξενία. Συγχαρητήρια και στη διαιτησία που ήταν άριστη και συντελεί στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο όπως αρμόζει».

Στέφανος Ξηροφώτος (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): « Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, δύσκολο για εμάς. Ήρθαμε λαβωμένοι από τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις και είχαμε σοβαρές ελλείψεις από χτυπήματα πιο πολύ, που επηρέασαν τη χημεία μας. Ωστόσο είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, η εμφάνιση της ομάδας ήταν αξιοπρεπής και είμαι αρκετά ευχαριστημένος και από κάποια κομμάτια του παιχνιδιού.  Εμφανίσαμε ένα καλό πρόσωπο στην αρχή, αλλά δεχόμενοι ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, πέσαμε και είχαμε προβλήματα και επανήλθαμε μετά τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε προϋποθέσεις και ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να έχουμε ισοφαρίσει. Πιέσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν καταφέραμε την ισοφάριση και ήρθε η ήττα. Σε ένα ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα. Αυτό που μένει είναι η εικόνα, με τα προβλήματά μας να τα ξέρουμε. Η εικόνα ήταν αξιοπρεπής και το παιχνίδι πήγε στη λεπτομέρεια, οπότε είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά».

Άγγελος Οικονόμου (ποδοσφαιριστής Βέροιας): «Σημαντική νίκη για εμάς. Γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει κι αυτός την άνοδο, και είναι σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν πίσω. Είχαμε στο πρώτο ημίχρονο κάποιες ευκαιρίες και στο δεύτερο περισσότερες και μπορούσαμε να τελειώσουμε νωρίτερα το παιχνίδι. Γνωρίζουμε όμως ότι τα ντέρμπι είναι δύσκολα και το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη και προχωράμε για τον επόμενο αγώνα».

Κλέβι Κόλα (ποδοσφαιριστή Ολυμπιακού Βόλου): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ήταν ντέρμπι μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων του ομίλου. Θεωρώ ότι έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και η Βέροια ευτύχησε να προηγηθεί σε μία στιγμή δικής μας αδράνειας. Στη συνέχεια με τους έμπειρους παίκτες που διαθέτει είχε λίγο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και θέλαμε να διεκδικήσουμε την ισοφάριση. Θεωρώ ότι προσπαθήσαμε αρκετά αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ για να περάσουμε την πίεση στον αντίπαλο. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.