Υπαίθριες προαγωγικές εξετάσεις βαθμών στο Kempo

Κόντρα στα σημεία των καιρών, αν και με πάρα πολλές απουσίες οι Προαγωγικές Εξετάσεις, 1ου – 6ου επιπέδου της Aκαδημίας Επαγγελματικής Αυτοάμυνας, Mάχης στον Δρόμο και Οπλοχρησίας του Ελληνικού S.G.T Kempo, θα λάβουν κανονικά χώρα και φέτος σε υπαίθριο χώρο, στις 4/7 ώστε να μπορέσουν φίλοι, γνωστοί και γονείς να παρακολουθήσουν από κοντά τους Μαχητές της Σχολής να αγωνίζονται με γυμνά βέβαια χέρια και πόδια σε αγώνες αλλά και δοκιμασίες Πλήρους Επαφής.

Και φέτος στο πέρας των εξετάσεων θα δοθούν πάνω από 20 αγώνες Full Contact χωρίς κανένα προστατευτικό. Στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος επιλεγμένοι αθλητές του Kempo υπό την επίβλεψη του Έλληνα εκπροσώπου, Ανώτατου Εκπαιδευτή (Sifu) και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Θανάση Λαγού. Οι Mαχητές θα εξεταστούν σε βασικές αλλά και σύνθετες τεχνικές πυγμαχίας, λακτισμάτων, κλειστής μάχης, ρίψεων-ανατροπών και κατακρατήσεων όπως επίσης σε καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας σε στόχους.

Τέλος, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν διαφορετικά σενάρια αυτοάμυνας εκτάκτου ανάγκης σε συνθήκες μάχης στο δρόμο (street fighting). «Το ελληνικό S.G.T Kempo είναι ένα από τα ελάχιστα συστήματα στην Ελλάδα και το μοναδικό στην πόλη του Βόλου που εκπαιδεύει τους μαχητές του σε συνθήκες πραγματικής μάχης στον δρόμο (streetfighting), καθιστώντας τους ικανούς να αντιμετωπίσουν πραγματικές απειλές σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, λόγω των ρεαλιστικών συνθηκών που βιώνουν σε προπονητικό επίπεδο όπως: οπλομαχία, αφοπλισμοί, μάχη σε κλειστούς χώρους, πολλαπλοί αντίπαλοι. Σκοπός του Kempo δεν είναι η συγκέντρωση πόντων αλλά η καθολική υποταγή του αντιπάλου, η επικράτηση του αδύναμου πάνω στον δυνατό, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κανενός είδους απειλή προς εμάς ή το περιβάλλον μας» σημειώνουν οι υπεύθυνοι.