Υπέγραψε τη σύμβαση για αθλητικά έργα στην Άνω Γατζέα ο Λευτέρης Αυγενάκης-Χωρίς αναφορά στο ΕΑΚ Βόλου (video)

Οι νέες εγκαταστάσεις και η Πανδημία στο επίκεντρο του Αθλητισμού

Με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα αθλητικά έργα, αλλά και στις επιπτώσεις της έξαρσης της πανδημίας στον Αθλητισμό, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, παρουσία όλων των βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης, προκειμένου να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση για το έργο της βελτίωσης των υφιστάμενων γηπέδων στην Άνω Γατζέα, προχωρώντας σε επιτόπια αυτοψία.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο για συνεχή συνεργασία, ιδιαίτερα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΕΑΚ Βόλου, για το οποίο η προγραμματική σύμβαση έχει υπογραφεί εδώ και έναν χρόνο αλλά τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Παρουσία λοιπόν όλων των υφυπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε σε ισχυρή εκπροσώπηση, ισχυρή βοήθεια και ισχυρή στήριξη στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας. «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Κώστα Αγοραστό έχουμε δρομολογήσει μία σειρά έργων που τρέχουν και θα τρέξουν πολύ περισσότερο το επόμενο διάστημα» τόνισε παράλληλα.

Όσον αφορά την πανδημία και τις επιπτώσεις στον Αθλητισμό, ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στις επιστημονικές εκτιμήσεις για διαφαινόμενο τέλος αλλά και στις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας του κορωνοϊού, παράλληλα με τη στήριξη των σωματείων οικονομικά.

«Μακάρι να επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες για το τέλος της πανδημίας και να μην επιβεβαιωθούν όσοι κάνουν λόγο για άλλες μεταλλάξεις, για να συμπληρώσει: «Δεν φανταζόμουν ποτέ όταν ανέλαβα καθήκοντα ότι θα ήμουν ο υπουργός που θα έπρεπε να κλείνω εγκαταστάσεις, ν’ ακυρώνω ή ν’ αναβάλλω διοργανώσεις ή να περιορίζω την παρουσία αθλητών ή αθλητριών. Δεν είναι εύκολο ούτε ευχάριστο και δεν το είχα φανταστεί καν. Αλλά το κάνουμε γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο».

«Σεβασμός απέναντι στους αθλούμενους»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή μέρα γιατί φαίνεται μία ενότητα, μία συνεργασία και μία συνέργεια, ένας αυτοματισμός και μία αποτελεσματικότητα, έχοντας εικόνα της πραγματικότητας.

«Η Πολιτεία είναι εδώ και στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους που θέλουν να αθληθούν ερασιτεχνικά, στον λαϊκό αθλητισμό και στα παιδιά της περιοχής για ν’ αθλούνται χωρίς προβλήματα σε ένα σωστό περιβάλλον για να υπάρξει μία διαφορετικότητα στην περιοχή».

Απαντώντας πάντως σε ερώτημα για το αν θα πρέπει και για τα αθλητικά έργα οι Δήμοι να τρέξουν πιο γρήγορα σημείωσε: «Εδώ το αθλητικό έργο το κάνουμε εμείς. Υπάρχει μία συνεργασία με τον κο Μιτζικό για να προχωρήσουμε τα έργα όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Με το βλέμμα σε νέα έργα ο Μιχάλης Μιτζικός

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε για την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός, που δεν έμεινε μόνο όμως στο έργο των γηπέδων της Άνω Γατζέας.

Παρέδωσε μάλιστα στον Λευτέρη Αυγενάκη και στον Κώστα Αγοραστό φάκελο με πρόταση για δημιουργία κέντρου ψυχοθεραπευτικής ιππασίας, ενώ αναφέρθηκε αρκετά στο κλειστό γήπεδο της Αργαλαστής, και στις παρεμβάσεις που μπορούν  να γίνουν εκεί.

«Προσπαθούμε να κάνουμε έργα που δεν μπορούν να γίνουν αν δεν έχουμε την αρωγή και τη βοήθεια της Πολιτείας και τη συνδρομή της Περιφέρειας. Με την Περιφέρεια προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε τον χλοοτάπητα μέχρι το Πάσχα και από σήμερα να δημοπρατήσουμε το έργο για τα αποδυτήρια. Θα κάνουμε ασφαλείς κερκίδες και ο χώρος ενδείκνυται ώστε να γίνει ένας πόλος προπονήσεων στην περοχή» τόνισε όσον αφορά το γήπεδο στην Άνω Γατζέα.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών

Στο πλευρό του κου Αυγενάκη βρέθηκαν εξάλλου μεταξύ άλλων και οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας της ΝΔ.

«Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από τα μεγάλα έργα που εκκρεμούσαν πολλά χρόνια και ξεμπλοκάρουν, δίνει σημασία και σε μικρότερα, σπουδαίας σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες» τόνισε ο Χρήστος Μπουκώρος, ενώ ο Αθανάσιος Λιούπης σημείωσε: «Ελπίζω ότι όλη η χρονιά θα συνεχιστεί με έργα αφού φύγει το εμπόδιο της πανδημίας. Είναι έργα σημαντικά για τα δημοτικά διαμερίσματα και απευθύνεται κυρίως στη νεολαία για να ξεφύγει από τις σύγχρονες εξαρτήσεις.

Τέλος ο Κώστας Μαραβέγιας δήλωσε ότι η παρουσία Αυγενάκη: «Δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την περιοχή μας, με την προγραμματική σύμβαση για τα έργα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου και να τον ευχαριστήσουμε και για το νοικοκύρεμα των αθλητικών σωματείων που αποτέλεσε στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι που φέρνει χρήματα στα σωματεία αυτά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.