Υπενθυμίζει για Μητρώο και προπονητές η ΕΣΚΑΘ

Με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου

Τις υποχρεώσεις των σωματείων τόσο για την επικαιροποίηση των στοιχείων της στο Μητρώο αλλά και για την ανάγκη οι προπονητές να είναι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος υπενθυμίζει η ΕΣΚΑ Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει, η προθεσμία (καταληκτική ημερομηνία) για την υποβολή οριστικής αίτησης για το μητρώο αθλητικών σωματείων έτους 2023 λήγει στις 30/6/2023. Μέχρι στιγμής πάντως, μόλις τρία σωματεία, είτε με τμήμα μπάσκετ ή ασχολούμενα αποκλειστικά και μόνο με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους για το 2023. Αυτά είναι ο Αιολικός Βόλου, το BC Volos και ο ΑΟ Άνω Λεχωνίων.

Από εκεί και πέρα, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις προπονητής αθλήματος είναι ο κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή του ίδιου αθλήματος, η οποία χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συνεπώς, οι προπονητές που δηλώνονται από τα σωματεία σε φύλλα αγώνων ή σε δηλώσεις συμμετοχής σωματείων σε αγώνες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος του ίδιου αθλήματος και να έχουν νόμιμη σχέση εργασίας-απασχόλησης με το αθλητικό σωματείο. Αν δεν πληρούνται και οι δύο προϋποθέσεις αυτό συνιστά παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας με συνέπειες προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.