Υπό απαράδεκτες συνθήκες αγωνίστηκε ο Mαγνησιακός στη Σκόπελο

Φάση από το κυριακάτικο ματς

Την ήττα με 3-1 γνώρισε την Κυριακή για την 19η αγωνιστική της δεύτερης τοπικής κατηγορίας ο Μαγνησιακός από τη Σκόπελο εκτός έδρας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι οι παίκτες του Βαγγέλη Τάχου αγωνίστηκαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, που δεν έχουν να κάνουν με τους γηπεδούχους, από τους οποίους δεν έχει κανένα παράπονο ο Μαγνησιακός.

Η ομάδα του Βόλου έφυγε με το καράβι στις 8:00 το πρωί της Κυριακής από το λιμάνι της πόλης για ένα ματς που είχε οριστεί από την ΕΠΣΘ να ξεκινήσει στις 11.45, ώστε να μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να προλάβουν την επιστροφή, καθώς το δρομολόγιο Σκόπελος-Βόλος ήταν προγραμματισμένο στις 14.00 της ίδιας μέρας. Μετά από ένα ταξίδι τριών ωρών και λίγων λεπτών η αποστολή του Μαγνησιακού αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Γλώσσας και από κει και πέρα προς τιμήν τους οι γηπεδούχοι έβαλαν δύο πουλμανάκια για να φτάσουν οι φιλοξενούμενοι στο γήπεδο  του νησιού, όπως και οι διαιτητές.

Μέχρι εδώ όλα μοιάζουν καλά, αλλά οι παίκτες του Μαγνησιακού από το ταξίδι με το πλοίο, που ταξίδεψε με αρκετά μποφόρ, αλλά και από τη μεταφορά τους σε ένα δρόμο με αρκετές στροφές για το γήπεδο ήταν όλοι εξαντλημένοι και ζαλισμένοι και πολλοί από αυτούς έκαναν εμετό.

Το παιχνίδι έπρεπε να ξεκινήσει στις 11:45, όπως σημειώσαμε, αλλά ο Μαγνησιακός έφτασε στο γήπεδο γύρω στις 12.10, με συνέπεια χωρίς καν προθέρμανση  να μπει να αγωνιστεί, ενώ  ο διαιτητής κ. Θεοχάρης αναγκάστηκε να ξεκινήσει αμέσως στο δεύτερο μέρος, χωρίς να υπάρχει ανάπαυλα των 15 λεπτών, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έμεναν όλοι στη Σκόπελο.

Όλα έγιναν με την ψυχή στο στόμα με τον Βαγγέλη Τάχο και τον Γιώργο Κασιούρα να μην μπορούν να ζητήσουν κάτι παραπάνω από τους παίκτες τους αγωνιστικά, καθώς δεν είχαν συνέλθει καν από ταξίδι και δεν μπορούσαν να αποδώσουν, όπως θα ήθελαν. Με την ψυχή στο στόμα επίσης έφυγε η αποστολή και οι τελευταίοι που επιβιβάστηκαν στο πλοίο της επιστροφής ήταν οι παίκτες και οι προπονητές του Μαγνησιακού.

Πραγματικά πρόκειται για καταστάσεις που δεν τιμούν το τοπικό ποδόσφαιρο, αφού όχι μόνο ο Μαγνησιακός αλλά και άλλες ομάδες, όταν παίζουν με τη Σκόπελο αναγκάζονται να παίξουν κάτω από πολύ ειδικές συνθήκες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και απάνθρωπες.

Είναι ένα ζήτημα για το οποίο δεν μπορεί να αποδώσει κάνεις ευθύνη ούτε ασφαλώς στην τοπική ομάδα ούτε και στη διοργανώτρια αρχή, η οποία δεν ορίζει αυτή τα δρομολόγια, αλλά σίγουρα πρέπει να ενεργήσει από την πλευρά της, για να βρεθεί μία λύση, καθώς δε γίνεται να διεξάγονται αναμετρήσεις κατ’  αυτόν τον τρόπο. Μία λύση είναι βέβαια η διανυκτέρευση των ομάδων, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν τα χρήματα για κάτι τέτοιο και τα  σωματεία που την εφάρμοσαν φέτος ήταν το Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης, η Αγχίαλος, ο Ελευθεριακός και ο Αστέρας Ριζομύλου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η ομάδα της Σκοπέλου, που κάθε δεύτερη βδομάδα έρχεται στον Βόλο με διανυκτέρευση.

πηγή φωτό: efimerida-sporades.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.