«Υποχρεωμένοι να δεχτούν και τις οκτώ ομάδες στη Football League»

Στην ΕΡΑ Σπoρ και την εκπομπή «Όλη η Ελλάδα παίζει μπάλα» του Βασίλη Μότση μίλησε ο Παναγιώτης Δημητρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθήνας και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στο πρωτάθλημα της  Γ’ Εθνικής ενώ, όπως σημείωσε, στο τέλος του μήνα ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Αναλυτικά τα όσα είπε, σε απόδοση απομαγνητοφώνησης του liganews.gr:

Για τη Γ’ Εθνική και την κατάσταση που βρίσκεται:

«Έχουμε πάρει μια απόφαση λόγω των γεγονότων με τον κορωνοϊό. Δεν είναι δυνατόν να παιχθούν μπαράζ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανέβουν και οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μπορεί να πέσει στο τραπέζι η πρόταση του να γίνουν τα μπαράζ τον Σεπτέμβριο, όμως δεν νομίζω να υποστηριχθεί. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τις οκτώ ομάδες, ότι πρέπει να ανέβουν στην Football League. Άλλο αν οι «8» κάνουν άλλες κινήσεις για να ανέβουν δύο κατηγορίες. Πρέπει να ανέβουν χωρίς μπαράζ και να το δεχτεί η Football League. Είναι υποχρεωμένη αντί για τέσσερις ομάδες που θα ανέβαιναν, να δεχτεί και τους οκτώ. Δεν έχει άλλη επιλογή».

Για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική:

«Υπάρχουν 2-3 προτάσεις που θα τις καταθέσουμε. Εξετάζουμε τις παραμέτρους. Να βγάλουμε τη σωστή απόφαση για τις ομάδες. Το να σωθούν όλοι δεν νομίζω να γίνει, δεν το θεωρώ σωστό. Μέχρι το τέλος του μήνα, θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη Γ’ Εθνική».