Ζωή Καράγγελου: «Όνειρο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024»

Η Βολιώτισσα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ζωή Καράγγελου σε συνέντευξή της στο ApexSports μίλησε για τις επιτυχίες του ΝΟΒΑ, τους στόχους της με την εθνική ομάδα και τονισε πως το «όνειρο είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024»

Η συνέντευξη στο ApexSports.gr… “Η Ζωή Καράγγελου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στην Ελλάδα. Η νεαρή Βολιώτισσα, πρωταθλήτρια Ελλάδας Νεανίδων, με το σκουφάκι του ΝΟΒΑ σε σόλο και Ντουέτο, μέλος της Εθνικής ομάδας Γυναικών, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Κόμπο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρώμη και των Νεανίδων με τις συνεχείς διακρίσεις στα ομαδικά αγωνίσματα. Η ίδια έχει πολύ καλά πλασαρίσματα στο σόλο με την Εθνική Νεανίδων σε διεθνείς διοργανώσεις και ονειρεύεται να διαδεχτεί κάποτε την κορυφαία Ευαγγελία Πλατανιώτη ως σολίστ στην Εθνική Γυναικών.

Το ApexSports.gr “ανέκρινε” τη Ζωή Καράγγελου λίγο πριν από τη συμμετοχή της στο Χειμερινό πρωτάθλημα Open και Νεανίδων (18-19/2 στο Χαλάνδρι) κι εκείνη απάντησε χωρίς περιστροφές σε όλες τις ερωτήσεις μας. Η διεθνής πρωταθλήτριά μας τονίζει ότι το μεγάλο της όνειρο είναι η συμμετοχή με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

-Ποιοι είναι οι στόχοι στο επερχόμενο χειμερινό πρωτάθλημα Open και Νεανίδων (για σένα και για τον ΝΟΒΑ);

«Στόχος δικός μου και της ομάδας μου είναι να εκτελέσουμε όσο γίνεται καλύτερα το αγώνισμα του τεχνικού ομαδικού ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή θέση και να βρεθούμε στο βάθρο με τα μετάλλια, όπως τις περισσότερες φορές».

-Ο Βόλος έχει παράδοση και σε αυτό το άθλημα του υγρού στίβου. Υπάρχει σχετικό DNA;

«Πράγματι, στον Βόλο έχουμε παράδοση στο άθλημα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης , άλλωστε από τον όμιλο μας έχουν περάσει μεγάλα και σημαντικά ονόματα αθλητριών. Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η παράδοση και στο μέλλον».

-Που εστιάζεται αυτό το διάστημα η προετοιμασία στα Καμπ με την Εθνική ομάδα;

«Ο πρώτος μεγάλος αγώνας που θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα και για τον οποίο γίνεται προετοιμασία είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία. Στη συνέχεια ο επόμενος στόχος της Παγκόσμιο είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα στην Ιαπωνία. Οι προπονήσεις είναι εντατικές και δίνουμε το εκατό τις εκατό καθημερινά, ώστε βήμα βήμα να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας που είναι ανάλογες διακρίσεις τις περσινές, δηλαδή να βρεθούμε πάλι στην ελίτ».

-Πόσο αλλάζει το άθλημα -και πώς- με τις αλλαγές στους κανονισμούς; Γίνεται πιο δίκαιο και μπορεί να σπάσει κατεστημένα;

«Με τους καινούριους κανονισμούς σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές οι οποίες αφορούν τα κριτήρια αξιολόγησης των προγραμμάτων. Επίσης, σημαντική αλλαγή είναι ότι δυο εβδομάδες πριν από τους αγώνες ο προπονητής δίνει την λεγόμενη «κάρτα προπονητή» κατά την οποία γράφονται τα στοιχεία των προγραμμάτων όπου οι αθλήτριες καλούνται να ακολουθήσουν κατα γράμμα το πλάνο».

-Πόσο κοντά είναι το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού;

«Ένας από τους στόχους της εθνικής ομάδας είναι και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024 στο Παρίσι. Η οποία πρόκριση θα κριθεί τον Μάιο του 2024 στη Ντοχα. Είναι ένα όνειρο για όλες τις αθλήτριες και για αυτό εργαζόμαστε εντατικά. Ευχόμαστε να πετύχουμε την πρόκριση τόσο στο Ντουέτο, αλλά και στα ομαδικά προγράμματα. Υπάρχει θέληση και πείσμα. Έχουμε κοντά μας την προπονήτρια μας Αναστασία Γκουτσεβα και τη Χριστίνα Θαλασσινίδου. που μας δίνουν ώθηση και στήριξη για να κατακτήσουμε αυτό το όνειρο».

-Θα καταφέρεις να έισαι η διάδοχος της Πλατανιώτη ως σολίστ στην Εθνική ομάδα;

«Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι κορυφαία αθλήτρια και πρότυπο για μένα. Και όπως είναι φυσικό όλες θα ήθελαν να είναι σε αυτή την θέση. Και εγω με τη σειρά μου θα ηθελα να μπορέσω να το καταφέρω στο μέλλον».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.