Ζωντανή η ΑΕΚ για τη δεύτερη θέση, 1-3 τον Παναθηναϊκό

Άλλη μια νίκη στην προσπάθειά της να φτάσει στη δεύτερη θέση πέτυχε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του γηπεδούχου Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 1-3. Η «Ένωση» έπιασε τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση, με τους δυο «Δικεφάλους» να ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς την την προσεχή Tετάρτη (15/7), όταν και οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχθούν τους Θεσσαλονικείς. Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία άνοιξε το σκορ με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάνταλου, νίκησε τον Διούδη και έκανε στο 8′ το 0-1 για την «Ένωση». Το προβάδισμα των «κιτρινόμαυρων» κράτησε για οκτώ λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 16′, με τον Κουρμπέλη με κεφαλιά να νικά τον Μπαρκα, μετά από σέντρα του Μπουζούκη.

Στο 31′ ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα, με τον Μπάρκα να αποκρούει με το πόδι το πλασέ του Καμπετσή, που μπήκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, μετά από πάσα του Μακέντα. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 43′ η ΑΕΚ επανέκτησε το προβάδισμα, με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κολοβέτσιου και με πλασέ να κάνει το 1-2 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, επέλεξε να περιμένει τον Παναθηναϊκό πίσω από τη μεσαία γραμμή, έχοντας τους υπερπολύτιμους στην προσπάθεια κατάληψης της δεύτερης θέσης τρεις βαθμούς στα χέρια της, με τους «πράσινους» να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Οι φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ελάχιστες, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή αλλά να μη μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βέρντε νικήθηκε από τον Διούδη σε τετ-α-τετ, και στο επόμενο λεπτό ο Αραούχο κέρδισε πέναλτι από τον Κουρμπέλη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέρντε ο οποίο ευστόχησε κάνοντας το τελικό 1-3.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (90′ Σαμπανάζοβιτς), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια (81′ Οικονόμου), Μάνταλος (90′ Βέρντε), Ολιβέιρα (75′ Αραούχο).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Θεοχάρης (84′ Μπεκ), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88′ Κολοβός), Ανουάρ (65′ Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46′ Σερπέζης), Μακέντα, Καμπετσής (46′ Περέα).

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.