Στο 1 εκατ.ευρώ οι ζημιές στη Β.Ελλάδα από τα λουκέτα ρωσικών tour operator

Φόβους ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων μεσαίου βεληνεκούς της Ρωσίας εκφράζουν φορείς του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα, μετά και το τρίτο κατά σειρά «κανόνι» στην αγορά, αυτό του ταξιδιωτικού γραφείου Solvex-Τourne, με έδρα την Αγία Πετρούπολη.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα συνολικά 3.000 Ρώσοι πελάτες τού Solvex, οι οποίοι θα χρειαστεί να παρατείνουν υποχρεωτικά τη διαμονή τους, μέχρις ότου η ρωσική πλευρά ανακοινώσει το πρόγραμμα των πτήσεων με τις οποίες θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Από τις διαδοχικές χρεοκοπίες των πρακτορείων Labirin και Intaer τους προηγούμενους μήνες, οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι απώλεσαν τζίρο 6-7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 1 εκατ. στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το νέο λουκέτο αυξάνει περαιτέρω τις πιέσεις, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή της Χαλκιδικής βρίσκονται περίπου 500 πελάτες του Solvex Tourne, μέσω των ελληνικών τουριστικών γραφείων Ambotis Τourism και Beleon. Οι πελάτες αυτοί είναι διασπαρμένοι σε 30 ξενοδοχεία του νομού.

Συγκριτικά λιγότερο έχει πληγεί η αγορά της Πιερίας, όπου η κατάρρευση των Labirint και Intaer επηρέασε συνολικά περίπου 500 τουρίστες, όπως δηλώνει η πρόεδρος της εκεί ‘Ενωσης Ξενοδόχων, Αφροδίτη Λέινα.

‘Εκλεισαν 16 επιχειρήσεις από τα μέσα Ιουλίου

Όπως επισημαίνει το Itar-Tass, το καλοκαίρι του 2014 σημειώθηκε αλυσίδα πτωχεύσεων στον χώρο του τουρισμού στη Ρωσία: από τα μέσα του Ιουλίου έχουν κλείσει 16 επιχειρήσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων, με τα «κανόνια» των Neva και Labirint να έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση, καθώς επηρέασαν 17000 και 40000 πελάτες τους αντίστοιχα.

Η επικεφαλής της Solvex-Tourne, Ταμάρα Xαλέτσκαγια, υποστήριξε απ’ την πλευρά της ότι ο λόγος της πτώχευσης τής εταιρείας ήταν η πτώση της ζήτησης για τουριστικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι η Solvex-Travel Company, με έδρα τη Μόσχα, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, καθώς το μόνο που μοιράζεται με την πτωχευθείσα εταιρεία της Αγίας Πετρούπολης είναι η ίδια εμπορική επωνυμία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.