Υπουργείο καλεί ΕΛΣΤΑΤ για περισσότερες δόσεις στον ΕΝΦΙΑ

Περισσότερες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να εκτονώσει και την κοινωνική δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από το πρώτο φιάσκο με τα εκκαθαριστικά.

Το ΥΠΟΙΚ ζήτησε από την ΕΛΣΤΑΤ απάντηση στο ερώτημα αν η είσπραξη μπορεί να παραταθεί και πέραν του Δεκεμβρίου, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος εκτροχιασμού των εσόδων.

Όπως αναφέρεται στον Ελεύθερο Τύπο της Πέμπτης, ακόμα και αν η ΕΛΣΤΑΤ απαντήσει θετικά στο ερώτημα, το «πράσινο» φως πρέπει να δοθεί από την τρόικα.

Όπως υπενθυμίζει η ίδια εφημερίδα, κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο παρελθόν με την εξόφληση φόρων σε περισσότερες δόσεις με ορίζοντα τον Φεβρουάριο. Άλλωστε οι εισπράξεις που πραγματοποιούνται μέχρι τον Φεβρουάριο αποτελούν έσοδα που έχουν βεβαιωθεί στην προηγούμενη χρονιά.

Ο προγραμματισμός έχει ήδη ανατραπεί καθώς η πρώτη δόση έπρεπε να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου, στη συνέχεια μετατέθηκε για τις 29 Αυγούστου και τώρα έχει πάλι μετατεθεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εντυπωσιακό είναι σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι παρά την αναστάτωση, κάποιοι έσπευσαν να πληρώσουν αφού στο Ταμείο έχουν ήδη μπει 58 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.