Άκυρος ο συναγερμός για ναυτικό με συμπτώματα Έμπολα στην Καλαμάτα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς Φιλιππινέζος ναυτικός μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό και αστάθεια, με το πλήρωμα του ασθενοφόρου αλλά και το προσωπικό στο Τμήμα των Επειγόντων να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης (ειδικές μάσκες, γάντια και μακριές ποδιές) για ένα πιθανό κρούσμα Έμπολα.

Ο 41χρονος Φιλιππινέζος ναυτικός ανήκει στο πλήρωμα του πλοίου «Σανγκάι», το οποίο κατέπλευσε στον Μεσσηνιακό Κόλπο, ενώ βρισκόταν εν πλω από το λιμάνι Γκεμλίκ της Τουρκίας προς τη Βαλένθια.

Εν τέλει, ο ασθενής πάσχει από ελονοσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται.

«Δείξαμε πολύ καλά αντανακλαστικά»

Ο Γιώργος Μπέζος, διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας, μιλώντας στο in.gr επιβράβευσε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που επέδειξαν πολύ καλά αντανακλαστικά, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πολύ υψηλό πυρετό, για αυτό γιατροί και νοσηλευτές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ένα πιθανό κρούσμα Έμπολα. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν για τα πολύ καλά αντανακλαστικά τους, αλλά και για την τήρηση των μέτρων πρόληψης στο έπακρο».

Άγγελος Προβολισιάνος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.