Την άρση της ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Αντίθετα απορρίφθηκε η αίτηση για άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου. Και οι δύο αποφάσεις ήταν σύμφωνες με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 203 βουλευτές. Ο Ν. Μιχαλολιάκος κατηγορείται για προτροπή σε πράξεις βίας κατά την διάρκεια ομιλίας του. Στην ψηφοφορία καταμετρήθηκαν 195 υπέρ της άρσης ασυλίας του, 6 κατά και 2 παρών.
Για την υπόθεση ου Π. Καμμένου, που αφορούσε πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο που στεγάζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 21 βουλευτές, κατά 157 και παρών 25 βουλευτές.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























