Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Βύσσας, Κυπρίνου, Ορεστιάδος, Τριγώνου, Διδυμοτείχου, Μεταξάδων, Ορφέα, Σουφλίου, Τυχερού και Φερών στο νομό Έβρου, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης στο αρμόδιο υπουργείο.
Το αίτημα διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς στην Έβρο, όσο και στον Ερυθροπόταμο.
σε όλο το μήκος του ποταμού η στάθμη ξεπερνά τα έξι μέτρα για έκτη συνεχόμενη μέρα καθώς έχουν εισρεύσει νερά από τους ποταμούς Άρδα, Ερυθροπόταμο, Τούντζα και Εργίνη.
«Παραμένουμε σε ετοιμότητα, η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και πρόσθεσε ότι η προσοχή όλων των υπηρεσιών εστιάζεται πλέον στο ότι «οι λεκάνες ελεγχόμενης εκτόνωσης, δηλαδή όλες οι “αποθήκες”, που μπορούσαμε να παροχετεύσουμε νερά έχουν γεμίσει».
Αίτημα να κηρυχτούν χωριά του Έβρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























