Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελλήνων Δικαίων των Εθνών από τον Πρόεδρο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποίησε την Τετάρτη τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελλήνων Δικαίων των Εθνών, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο προαύλιο της Συναγωγής Αθηνών στο Θησείο.

Στην Αθήνα, η Ημέρα Μνήμης είναι αφιερωμένη στους «Δικαίους των Εθνών», τους έλληνες χριστιανούς που στη διάρκεια του διωγμού συνέβαλαν στη διάσωση Εβραίων συμπολιτών τους με κίνδυνο της ζωής τους.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Ερμίνα Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα μνήμης, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους και όλες: Ποτέ ξανά φασισμός, – να απομονώσουμε τον ρατσισμό που δηλητηριάζει τις κοινωνίες προκαλώντας εντάσεις, πολέμους και ανθρωπιστικές καταστροφές. Η ιστορία μας διδάσκει σκληρά ότι μόνο με ανθρωπιά και αλληλεγγύη μπορεί να προοδεύσει η ανθρωπότητα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.