Αποφυλακίστηκε ο Αναστάσιος Πάλλης

Ως μη ύποπτο φυγής και ικανό τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον Αναστάσιο Πάλλη κάνοντας δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορουμένου για την υπόθεση των επισφαλών δάνειων της τράπεζας FBB.
Παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του Αναστάσιο Πάλλη, οι δικαστές του Συμβουλίου του έδειξαν την πόρτα εξόδου των φυλακών με καταβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ο στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη παραδόθηκε αυτοβούλως τον Δεκέμβριο του 2013 στον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του. Καταζητείτο για το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε έρευνα στις εγκαταστάσεις του πολεμικού του μουσείου στη Βάρη αλλά και στην κατοικία του, καθώς και για δάνεια ύψους 5,8 εκ. Ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB συμφερόντων Βίκτωρα Ρεστη. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν για αυτή την υπόθεση ήταν για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα χρήματα του δανείου επεστράφησαν τελικά από τον Βίκτωρα Ρεστη κάτι που μέτρησε στην απόφαση του Συμβουλίου.
Ο Β. Ρέστης είχε στραφεί με μηνύσεις εναντίον του Αν. Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι πήρε το δάνειο εταιρεία συμφερόντων του, πείθοντας υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού. Αντίθετα ο Αν. Πάλλης υποστήριξε τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών αποκρούοντας τις σε βάρος του κατηγορίες, αλλά η ανακρίτρια Κ. Κατσιβέλη τον είχε κρίνει προφυλακιστέο.

Τα όπλα
Σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη είχε ασκηθεί δίωξη και για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρώην συνεργάτης του Εντουαρντ Στέισι τον κατήγγειλε για απαγωγή και για αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων. Ο καταγγέλλων είχε ζητήσει μάλιστα η σχετική έρευνα να συσχετισθεί με εκείνη για την αναζήτηση κρυφού οπλισμού της Χρυσής Αυγής.
Στις έρευνες στη βίλα του στη Βούλα βρέθηκαν διάφορα πυροβόλα όπλα, φυσίγγια κ.αλ ενώ εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της περιόδου. Ακολούθησε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου στη Βάρη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Στην απολογία του ο κατηγορουμένος είχε αρνηθεί τα περί αρπαγής ενώ για τα όπλα είχε υποστηρίξει ότι είχε άδεια, αναφέροντας ότι συκοφαντήθηκε για τα μουσειακά εκθέματα που βρέθηκαν στους χώρους του. Είχε τονίσει δε, ότι δεν είχε ουδεμία σχέση με την Χρυσή Αυγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.