Βαρβιτσιώτης: Δεν τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στον Σκαϊ, έκανε λόγο για δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, την πολιτική για το χρέος και τη διαπραγμάτευση με την τριμερή για το πρόγραμμα.

«Δεν θα τελειώσουμε τις δύο διαπραγματεύσεις έως το τέλος του Δεκεμβρίου, όμως άμεσα χρήματα δεν έχουμε ανάγκη» δήλωσε.

Ο υπουργός προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μηχανισμό που θα εγγυάται την ασφάλεια για την έξοδο στις αγορές.

«Έχει ανακοπεί η μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια» παραδέχθηκε, τονίζοντας πάντως ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος από την αρχή ήταν λάθος. «Πρώτα έπρεπε να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις και μετά να γίνουν περικοπές και αυξήσεις φορολογίας» παρατήρησε.

«Έχουμε συμφωνήσει σε μεταρρυθμίσεις που δεν έχουμε κάνει, σε πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που μας πίεσε η τρόικα να τις κάνουμε, έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας» σημείωσε.

Ο υπουργός, επίσης, διαβεβαίωσε ότι «δεν χρειαζόμαστε εκλογές». Όπως είπε: «Θα εκλέξει η παρούσα Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πάμε σε εκλογές το 2016».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.