Βραχεία κεφαλή για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη με διαφορά 0,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega βγάζει εννεακομματική Βουλή.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται και πάλι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,5%, ενώ τέταρτο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ, που ανακοίνωσε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό 5,3%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3,2%. Οριακά μαπίνουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 3%.

Ο αρχηγός της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεπερνά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε θετικές γνώμες: συγκεντρώνει 44,3% έναντι 41,9% του κ. Τσίπρα.

Ισοδύναμοι στις θετικές γνώμες εμφανίζονται ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 39,7%.

Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμας με 28,2%, ο Πάνος Καμμένος με 25,2%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 23,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,2%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για να εφαρμόσει τη συμφωνία – μνημόνιο;» οι πολίτες δίνουν 28,8% στον Αλέξη Τσίπρα, 27,1% στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ «κανέναν» απαντά το 30%.

Στο ερώτημα αν η προσφυγή στις κάλπες ήταν αναγκαία, το 66,7% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 32,9% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».

Οι ερωτηθέντες επιθυμούν οικουμενική κυβέρνηση σε ποσοστό 41,8%, κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 17,7%, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,4%, ενώ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει μόλις το 6%. Κυβέρνηση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 5,6%.

Απογοητευτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποσοστό στο ερώτημα «πώς κρίνετε τη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές της χώρας;»: Το 68,5% απαντά «αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» και το 30,3% «θετικά» ή «μάλλον θετικά».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 31 Αυγούστου ώς την 1η Σεπτεμβρίου, με δείγμα 1.000 ατόμων πανελλαδικά. Το τυπικό στατιστικό σφάλμα είναι στο 3%.

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.