Γεροβασίλη: Άμεσες και μακροπρόθεσμες οι επιπτώσεις ενός Brexit

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit, την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της ΕΕ. Όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Επένδυση» για το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία τόνισε: «Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που θα είχαν η έκπτωση των δημοκρατικών αξιών και η δογματική επικράτηση των πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της Ένωσης».

Σημείωσε πως αντί για επέκταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στη βάση ενός κοινού οράματος για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, παρατηρούνται φυγόκεντρες τάσεις και η αναβίωση του εθνικισμού σε μία πολύπαθη από τις εθνικές εχθρότητες ήπειρο.

«Πέρα από τα άμεσα φαινόμενα οικονομικής αστάθειας, ένα ενδεχόμενο “διαζύγιο” με τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να ανοίξει παρόμοιες συζητήσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στα όργανα της Ένωσης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.