Δεκαεξάχρονος ανέβαζε στο Facebook άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών

Δικογραφία σε βάρος ενός 16χρονου, ο οποίος είχε δημιουργήσει ψεύτικο γυναικείο προφίλ σε σελίδα στο «Facebook», στην οποία υπήρχαν άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πρόσφατες καταγγελίες τριών ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 14 – 15 ετών, που μετέβησαν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι ανήλικες κατήγγειλαν ότι άγνωστο άτομο είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook, στην οποία υπήρχαν άσεμνες φωτογραφίες κοριτσιών, μεταξύ των οποίων και δικές τους. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη σελίδα διαχειριζόταν ένας 16χρονος, ο οποίος διαμένει σε περιοχή των βορειανατολικών προαστίων της Αττικής.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν την Παρασκευή έρευνα στην οικία του 16χρονου, όπου και βρήκαν και κατέσχεσαν δύο εσωτερικούς σκληρούς δίσκους, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι ο ανήλικος χρησιμοποιούσε ψεύτικο γυναικείο προφίλ στη σελίδα που είχε δημιουργήσει στο «Facebook», ενώ τόσο το προφίλ, όσο και η σελίδα είχαν απενεργοποιηθεί.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.