Δεν θα μπει εισοδηματικό κριτήριο στις συντάξεις, λέει τώρα ο Κατρούγκαλος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τον Νοέμβριο ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό

Σε διάψευση του ενδεχόμενου εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή των συντάξεων, προέβη στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι η πρόταση της επιτροπής σοφών δεν αποτελεί την τελική πρόταση της κυβέρνησης, αλλά την έναρξη δημόσιου διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της νέας δανειακής σύμβασης, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι ένα «δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα», που θα φροντίζει και θα προστατεύει τους πλέον αδύναμους και δεν θα έχει κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το θέμα των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων, είπε ότι θα επιλυθεί με τον επόμενο νόμο, ο οποίος θα προβλέπει τον διαχωρισμό προνοιακών και ασφαλιστικών παροχών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την έναρξη ενός δημόσιου διαλόγου στη βάση του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο με την ψήφιση του καινούργιου νόμου για το ασφαλιστικό, δήλωσε εν τω μεταξύ ο υπουργός στο περιθώριο επίσκεψής του την Πέμπτη στη γαλλική πρεσβεία.

«Επιδιώκουμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος γιατί οι μέχρι τώρα οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων ούτε έλυσαν το μείζον ζήτημα ενός δίκαιου συστήματος και προφανώς επιβάρυναν ιδιαίτερα τους συνταξιούχους», εξήγησε.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.