Διακοπές χλιδής για συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ

Διακοπές σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μέσα στη χλιδή, με σπα, σάουνες και μασάζ έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη των συνδικαλιστών των ΕΛΤΑ, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το Έθνος το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της οικονομικής αστυνομίας είναι καταπέλτης για μέλη της ΠΟΣΤ που λάμβαναν αποζημιώσεις για ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ είναι καταπέλτης για παράνομες επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που διαπιστώθηκαν στον έλεγχο που έγινε για το διάστημα 2007 – 2010.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του τότε ΔΣ. Ανάμεσά τους και δύο πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών. Μέλη της ομοσπονδίας εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιήσει 760 ταξίδια, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης. Για περισσότερα από τα μισά για τα οποία εκδόθηκαν εντολές πληρωμής, δεν υπάρχουν παραστατικά.

Πηγές της εφημερίδας κάνουν λόγο για των επικεφαλής των συνδικαλιστών, ο οποίος έκανε 196 ταξίδια έκανε από το 2007 έως το 2010. Τα 114 χωρίς παραστατικά…

Δεν είναι όμως ο μοναδικός που είχε αυτή τη δράση. Περίπου δέκα μέλη της ΠΟΣΤ ταξίδευαν τουλάχιστον μία φορά το μήνα, κάποιοι και περισσότερο, ενώ αυτά τα ταξίδια των δέκα συνδικαλιστών κόστισαν 120.000 ευρώ. Για περίπου 65 ταξίδια στο εξωτερικό υπήρχε μέρος των παραστατικών και για άλλα 12 δεν υπήρχαν καθόλου παραστατικά. Το συνολικό ποσό που εκταμιεύτηκε ως αποζημίωση των παραπάνω ταξιδιών στο εξωτερικό ξεπερνά τα 60.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα, η ΠΟΣΤ φέρεται να έχει λάβει παράνομες επιχορηγήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ. Κατά την περίοδο 2007-2010, στην οποία επικεντρώθηκε η έρευνα, διαπιστώθηκε ότι 5,6 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ σε λογαριασμό της ομοσπονδίας, που αφορά προγράμματα διακοπών και τη λειτουργία του παραθεριστικού κέντρου των εργαζομένων. Επίσης διαπιστώθηκε ότι εισπράξεις και πληρωμές ύψους 2.178.252,15 ευρώ δεν είχαν καταγραφεί όπως προβλέπεται στο Βιβλίο Ταμείου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/263558/elta-diakopes-hlidis-gia-sundikalistes-se-xenodoheia-5-asteron-me-spa-kai-masaz/#ixzz3A3x3Diap
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.