Δρακόντεια είναι φέτος τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.
Πρόκειται ίσως για τα πλέον αυστηρά αστυνομικά μέτρα των τελευταίων ετών, λόγω και των κινητοποίησεων στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το σύνολο της μάχιμης δύναμης από όλες τις υπηρεσίες της Αθήνας, δηλαδή περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί, θα είναι στον δρόμο μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 18 Νοεμβρίου, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι επιτελικές υπηρεσίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.
Ήδη, από το βράδυ της Τετάρτης έκλεισαν οι πόρτες της Νομικής, της Πρυτανείας και της ΑΣΟΕΕ, ενώ με αίτημα των πρυτανικών Αρχών, δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν τα ιδρύματα εξωτερικά.
Φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής και της Φιλοσοφικής έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους να κάνουν κατάληψη, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι σχολές, με δική τους περιφρούρηση, ενώ σήμερα αναμένεται ανάλογη απόφαση και για την ΑΣΟΕΕ.
Πάντως το πρωί αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν σε φοιτητές της Νομικής να υλοποιήσουν την απόφασή τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.
Δρακόντεια μέτρα εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.





























