Εικονική αερομαχία τουρκικών – ελληνικών μαχητικών βορειοδυτικά της Λέσβου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Μάλιστα, σε μία περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή βορειοδυτικά της Λέσβου.
Η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν στις 15 Απριλίου φέτος, οπότε είχαν σημειωθεί δύο εμπλοκές, και η προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2012, οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.
Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.
Προχώρησαν σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, που εξελίχθηκαν σε 22 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Οι 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου έγιναν από το τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.