Εξορθολογισμό τιμολογίων επεξεργάζεται η ΔΕΗ

Επιβεβαιώνει η ΔΕΗ -με αφορμή δημοσίευμα των Νέων- ότι αυτήν την περίοδο επεξεργάζεται προτάσεις ως προς την υλοποίηση του εξορθολογισμού των τιμολογίων που αφορούν τις καταναλώσεις από 0 έως 800kWh (κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες), αλλά και επαγγελματικά/εμπορικά τιμολόγια.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, η ΔΕΗ έχει προτείνει στο ΥΠΕΚΑ αυξήσεις έως 11% στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών εξοχικών και δεύτερων κατοικιών από 1ης Ιουλίου και η σημερινή κατηγορία τιμολογίων, έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, καταργείται.
Η Επιχείρηση αναφέρει ότι η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται «με έμφαση στη δημιουργία νέων τιμολογίων, τα οποία θα δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που δοκιμάζονται από την κρίση».
Σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «ο εξορθολογισμός των τιμολογίων και η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αποτελεί εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια».
Τέλος, η ΔΕΗ δεσμεύεται πως θα προβεί σε υπεύθυνη και αναλυτική ενημέρωση των καταναλωτών για τα νέα τιμολόγια μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξορθολογισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.