Η Προεδρία για την αναστολή άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος του Πρ.Παυλόπουλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών (2004-2009), τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

Το θέμα προέκυψε μετά την αναφορά που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε εκπομπή του ΑΝΤ1 σχετικά με το δήμοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Ο υπουργός χρησιμοποίησε και το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να επιχειρηματολογήσει πως δεν έκανε κάτι παράνομο.

Υποστήριξε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.
Στο επιχείρημα αυτό απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας πως από το 2001 έως το 2008 ίσχυε ούτως η αλλιώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.