Θεοδωράκης: Στηρίζουμε τη συμφωνία, αλλά θα ζητήσουμε άλλη κυβέρνηση

«Υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή είναι να μην βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα θα ψηφίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, εφόσον αυτή θα είναι ευρωπαϊκή, αλλά στη συνέχεια θα απαιτήσει μία άλλη κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις, αλλά απέτυχε» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία και να αλλάξει την κυβέρνησή του. «Πρέπει να τους πει σιωπητήριο. Είναι σαμποτάζ» δήλωσε και χαρακτήρισε το σενάριο επιστροφής της χώρας στη δραχμή ως «μικρασιατική καταστροφή».

Δριμεία κριτική στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το επεισόδιο με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Χαρακτήρισε λάθος την επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου στη θέση της προέδρου της Βουλής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «το Κοινοβούλιο δεν δουλεύει. Το πρόβλημα έχει ένα όνομα: Ζωή Κωνσταντοπούλου».

«Η κ. Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημείωσε, δε, ότι οι βουλευτές εάν επιθυμούν μπορούν μέσω ψηφοφορίας να καθαιρέσουν τον πρόεδρο της Βουλής.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη και τα όσα διημείφθησαν στο Eurogroup της Ρίγας, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να βγει ξεκάθαρα να διαψεύσει το δημοσίευμα των New York Times ότι έχει ηχογραφήσει όλες τις συνομιλίες και εκτίμησε πως μαζεύει υλικό για να γράψει βιβλίο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Γ. Βαρουφάκης θα κατέληγε στην πολιτική και τόνισε ότι «ήταν απροετοίμαστος γι’ αυτό το οποίο συμβαίνει στη χώρα».

Σχολιάζοντας το βίντεο με τις θηριωδίες των ναζί, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως «εμπνευστή» του, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο, κατηγορώντας τον για έλλειψη πατριωτισμού, από τη στιγμή που δεν έχει υπηρετήσει φαντάρος.

Κριτική όμως άσκησε και στον υπουργό Παιδείας Κ. Μπαλτά, κατηγορώντας τον πως «γυρνά την Παιδεία 50 χρόνια πίσω». Χαρακτήρισε τον υπουργό «σκοταδιστή» και σημείωσε ότι είναι προσβλητικός απέναντι στους μαθητές.

Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι το Ποτάμι είναι ενάντια στη μείωση των κατώτατων συντάξεων και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο συμφωνεί με την επιβολή πλαφόν στις υψηλότερες συντάξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.