Και drones στη μάχη κατά των αυθαιρέτων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), δορυφόρους, αεροφωτογραφίες και ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των κτιρίων σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να εμποδίσει την επέκταση της αυθαίρετης δόμησης και να εντοπίσει όσους ιδιοκτήτες δεν θα έχουν έως τότε τακτοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές.

Όπως εξηγούν από το υπουργείο, πλέον δεν θα υπάρχουν οριζόντια πρόστιμα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και οι ιδιοκτήτες θα κληθούν πριν από την εφαρμογή του νέου νόμου να δηλώσουν όλα τα στοιχεία του κτιρίου τους (ενεργοποιώντας το μέτρο της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων), καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το ύψος του, σύμφωνα με Τα Νέα.

Όσοι ιδιοκτήτες δεν το κάνουν και οι παραβάσεις διαπιστωθούν αργότερα από τη διασταύρωση των στοιχείων, τότε, σε σχέση με αυτούς που το έκαναν, θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση στην καταβολή των προστίμων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.