«Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας» για μαθητές από το ίδρυμα της Βουλής

Στη διοργάνωση, για πρώτη φορά, του «Καλοκαιρινού Εργαστηρίου Δημοκρατίας» για μαθητές προχωρά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα προβληματιστούν γύρω από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες μορφωτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα. Στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν: παιδαγωγικά εργαστήρια, υπαίθρια μαθήματα και παιχνίδια, επισκέψεις στο Θησείο, την Αρχαία Αγορά, την Πνύκα, την Παλαιά Βουλή, ξεναγήσεις στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι, αθλοπαιδιές που θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», συνάντηση με τον Συνήγορο του Παιδιού.
Επίσης θα υπάρχουν και θεατρικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση θεατροπαιδαγωγών και με θέματα: «Στη Δημοκρατία όλοι Ψηφίζουν», «Στη Δημοκρατία έχουμε Δικαιώματα» και «Σεβόμαστε τους Κανόνες της Δημοκρατίας».
Ένα μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του Εθνικού Κήπου.
Σημειώνεται ότι κάθε κύκλος του προγράμματος έχει τριήμερη διάρκεια και η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ θα πραγματοποιηθούν τέσσερα τριήμερα προγράμματα για μαθητές προερχόμενους από οκτώ σχολεία, που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.