Κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Κρεμάλες έστησαν έξω από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο». Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει στάση εργασίας έως τις 10 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, καθώς είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, ενώ σε πανό τους αναγράφεται σύνθημα: «Χώνουμε το ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη».

«Ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμμάτων κ.α, τα οποία πολλές φορές τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών τους θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης-σίτισης-καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολάβους, αλλά και οι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις και να γίνει η προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.