Κρουαζιερόπλοιο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στη Χίο με 25 μετανάστες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σοβαρές ζημιές υπέστη ναυαγοσωστικό σκάφος της δύναμης του Λιμεναρχείου Χίου το οποίο λίγο μετά τις 6 το πρωί της Κυριακής, συγκρούστηκε με το κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise που εκείνη την ώρα διέρχονταν ανοιχτά του Καρφά της Χίου με κατεύθυνση το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ.

Σαν από θαύμα από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος ούτε από τους 25 μετανάστες που βρίσκονταν πάνω στο ναυαγοσωστικό, και οι οποίοι είχαν περισυλλεγεί από τη θάλασσα λίγη ώρα πριν από το ατύχημα.

Το κρουαζιερόπλοιο εμβόλισε το ναυαγοσωστικό, το οποίο και ανατράπηκε, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην περιοχή και δεν επέτρεπε ορατότητα πάνω από 10 μέτρα.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του «Aegean Paradise», για να υπάρξει επιθεώρηση, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο νησί. Το ναυαγοσωστικό οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο σε ναυπηγείο όπου και ανελκύστηκε.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.