Λύπη για την τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη εξέφρασαν οι ΑΝΕΛ

Επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δήλωσή του ότι το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη 4.000 υπαλλήλων αποτελεί μονομερή ενέργεια, εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Αισθανόμαστε πάρα πολύ μεγάλη λύπη, και μάλιστα ως πυλώνας της κυβέρνησης, διότι ένας εκ των κοινοβουλευτικών κατήγγειλε την κυβέρνηση για μονομερείς ενέργειες που αφορούν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και όλες τις διατάξεις του κατά την ονομαστική ψηφοφορία, καθώς, όπως ανέφερε, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του για «αιχμηρές διατάξεις».

Οι επίμαχες διατάξεις για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν:

-η διάταξη που αναφέρεται στους ισοβίτες, όπου έγινε δεκτό ότι δεν θα απολύονται, αλλά θα συνεχίσουν να εκτίουν την ποινή τους και δεύτερον ότι θα τοποθετείται μηχανισμός εντοπισμού στον κατ’ οίκον εγκλεισμό
-η διάταξη που σχετίζεται με την προϋπόθεση προβλημάτων υγείας εντός των φυλακών για τους φυλακισμένους που δεν μπορούν να εκτελέσουν εργασίες, όπου έγινε δεκτό ότι η ανικανότητα προς εργασία θα πιστοποιείται όχι από τον ιατρό των φυλακών, αλλά από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας
-η διάταξη που σχετίζεται με την αναδρομική προσμέτρηση των ωφελημάτων από την αναπηρία φυλακισμένων, όπου έγινε δεκτό ότι δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύ από την έκτιση της ποινής, αλλά από τότε που υπήρξαν οι προϋποθέσεις αναπηρίας ή άλλου προβλήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.