Νέα μονοπάτια στο “Βαλκανικό Διάδρομο” ψάχνουν οι πρόσφυγες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι πρόσφυγες στην Ειδομένη συνεχίζουν να αναζητούν νέα μονοπάτια για να συνεχίσουν το δρόμο τους προς την κεντρική ή βόρεια Ευρώπη, παρά το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου, κάποιοι βρήκαν ένα πέρασμα στα σύνορα, όχι πολύ μακριά από τον καταυλισμό.

Το Reuters επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα σύμφωνα με τον οποίο, το βράδυ του Σαββάτου μια ομάδα 70 προσφύγων πέρασε από την Ελλάδα σε έδαφος της ΠΓΔΜ, σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν συρματοπλέγματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σημείο αυτό βρίσκεται σε μια απόσταση 20 χλμ ή τεσσάρων ωρών περπατήματος από τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι και άλλοι πρόσφυγες στην Ειδομένη εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για να καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία προς την χώρα προορισμού τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.