Ν. Βούτσης: Χορήγηση εγγράφων στους Σύρους πρόσφυγες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στη χορήγηση εγγράφων στους Σύρους πρόσφυγες προσανατολίζεται η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η οποία συζητά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
«Πρέπει να ασκήσουμε αυτή την πολιτική fast track για να πάνε με χαρτιά σε όποια χώρα της Ε.Ε. θέλουν μέσα στο τρίμηνο», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι για την υποδοχή προσφύγων «λιμνάζουν 90 εκατ. ευρώ που λήγουν σε 2,5 μήνες» και κατήγγειλε ότι «2.500 θέσεις έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση ότι θα είχαν φτιαχτεί σε ανοικτές δομές μέχρι 31 Δεκεμβρίου και δεν έγινε ούτε μία».

Περιέγραψε μάλιστα με αδρά χρώματα την κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αρχικά επεσήμανε ότι «το τριήμερο που ήρθαν σε εμάς 750 πήγαν στην Ιταλία 5.500» και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 2,5 εκατ. Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία, και οι μισοί είναι στα παράλια. Οι 1.650.000 είναι καταγεγραμμένοι από την Τουρκία. Και 1.200.000 είναι στην Ιορδανία. Συνολικά στα παράλια είναι 4,5 εκατ.».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.