Παιδικοί σταθμοί: 160 εκατ. για δωρεάν φιλοξενία περίπου 68.000 παιδιών

Σε 68.000 αναμένεται να διαμορφωθεί και φέτος ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν από τον Σεπτέμβριο σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς χωρίς οικονομική συμμετοχή.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως αν και οι πόροι για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 είναι σημαντικά περιορισμένοι σε σχέση με την προηγούμενη, το υπουργείο πέτυχε τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», από κοινοτικούς πόρους με το ποσό των 122 εκατ. ευρώ για το έτος 2014 – 15.
Ταυτόχρονα, εξασφαλίστηκε η πρόσθετη χρηματοδότησή του, από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας, ώστε το συνολικό ποσό για τη χρηματοδότηση του προγράμματος να ανέλθει στα 160 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, με το συνολικό αυτό ποσό των 160 εκατ. ευρώ, αλλά και με επιπλέον ρυθμίσεις που αφορούν τόσο τον εξορθολογισμό του κόστους ανά θέση φύλαξης (voucher), όσο και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των σταθμών, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί και φέτος ο ίδιος αριθμός παιδιών που εξυπηρετήθηκαν την περσινή χρονιά, δηλαδή περίπου 68.000 παιδιά, σε όλες τις κατηγορίες δομών φύλαξης, δηλαδή βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και αντίστοιχα κέντρα για παιδιά με αναπηρία.
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ακόμη πως και φέτος η διαδικασία επιλογής θα γίνει με διαφανή και αξιόπιστο τρόπο, στη βάση εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου είχε πει πως τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η προκήρυξη της διαδικασίας για την επιλογή κατά προτεραιότητα αυτών των 68.000 παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.