Πλαφόν στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Νέος νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με τον οποίο θα μπαίνουν αυστηροί περιορισμοί για την υπαγωγή ενός κτίσματος στις διατάξεις του ανάλογα με τις υποδομές κάθε περιοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτίσματος αναμένεται να διαδεχθεί τον ισχύοντα. Σε αυτόν μπορούν ακόμη να υπαχθούν όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενδιαφέρονται έως και τις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα θα κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τον ισχύοντα, στον οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 930.537 αυθαίρετα.

Το στοιχείο που θα διαφοροποιεί τον υπό σύνταξη νόμο από τον ισχύοντα είναι ότι πλέον σε κάθε περιοχή θα τακτοποιείται συγκεκριμένος αριθμός αυθαιρέτων που θα ορίζεται βάσει κριτηρίων και παραμέτρων.

Οι υποδομές και τα δίκτυα σε συνδυασμό με τον δομημένο χώρο θα καθορίζουν τον αριθμό αυθαιρέτων που θα μπορούν να τακτοποιούνται σε κάθε περιοχή ή δήμο. Ετσι, κανείς δεν ξέρει πόσα από τα περίπου ένα εκατομμύριο ατακτοποίητα κτίσματα θα μπορέσουν τελικά να υπαχθούν στον νέο νόμο, συνεπώς, ορισμένοι ιδιοκτήτες ενδεχομένως να έχουν τώρα την τελευταία τους ευκαιρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.