Πλημμύρες και ζημιές σε καλλιέργειες στη Δυτική Μακεδονία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε, τη Δευτέρα, σε Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, ενώ από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πλημμύρισαν δρόμοι, ισόγεια σπιτιών και καταστήματα.

«Ήδη, οι γεωπόνοι του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη έχουν ξεκινήσει επισκέψεις στα χωράφια, προκειμένου να κάνουν τις επισημάνσεις» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο προϊστάμενός του Γιώργος Βρόντζος.

Όπως διευκρίνισε, το χαλάζι χτύπησε τα φασόλια στις Πρέσπες και τα μήλα στην Καστοριά.

Χαλάζι είχε πέσει και λίγες μέρες νωρίτερα (στις 30 Ιουλίου) στην περιοχή της Βέροιας, προκαλώντας ζημιές μικρής έκτασης, κυρίως σε δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ η προϊσταμένη του αρμόδιου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, Μαρία Παππά.

Διευκρίνισε ότι η άμεση ανταπόκριση των αεροπλάνων που εκτελούν το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ συντέλεσε σημαντικά στο να μην σημειωθούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.