Προεκλογικός πυρετός στα κομματικά επιτελεία

Με τα κομματικά επιτελεία σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς, η πλευρά των δανειστών, μέσω δηλώσεων αξιωματούχων της Ε.Ε. και δημοσιευμάτων στον Τύπο, διαρρέει προσεκτικά μεν με σαφή τρόπο δε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις της για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.

Είναι προφανές, λέει ανεξάρτητος βουλευτής, ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ε.Ε. αυτήν τη στιγμή «δεν ευνοούν τους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου και το μήνυμα των δανειστών είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων». Σημειώνει όμως ότι «αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι μια ισχυρή κυβέρνηση απαλλαγμένη από το πολιτικό κόστος και όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Στη Ν.Δ. η χθεσινή αντίδραση στη δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου για τα περί δημοψηφίσματος έδωσε και το στίγμα για το πώς θα κινηθεί τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Επί της ουσίας οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα «περνούν όλες από το μικροσκόπιο», αφού κοινή είναι η εκτίμηση ότι πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου κινούνται εκτός γραμμής, ειδικά σε θέματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και αυτό ακριβώς θέλουν να αναδείξουν στη Συγγρού.

Κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής καμπάνιας θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς αφού, όπως λένε, στις δημοκοπήσεις καταγράφει σταθερό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και το Σαββατοκύριακο συνέρχεται το Διαρκές Συνέδριο. Στην Κεντρική Επιτροπή θα οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ανά την επικράτεια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου θα αναφερθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η όποια πολυγλωσσία τόσο σε θέματα που αφορούν στο πρόβλημα χρέους της χώρας όσο και σε θέματα προεκλογικών συνεργασιών. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβελη θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.