Πρυτανεία Νομικής: Ακαρπες οι προσπάθειες για λήξη της κατάληψης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ η πρυτανεία του Ιδρύματος επισημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί έως σήμερα σε συνεργασία με τους κοσμήτορες της Νομικής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, για να αποχωρήσουν οι καταληψίες, έχουν αποβεί άκαρπες.

«Παρά τις επίμονες και συνεχείς ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές, δεν κατέστη εφικτή μέχρι σήμερα η αποχώρηση των καταληψιών. Οι ενέργειες αυτές συνεχίζονται. Ήδη λαμβάνεται κάθε μέριμνα από τους κοσμήτορες και τις Πρυτανικές Αρχές για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του διδακτικού έργου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι καταληψίες ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.