Σπίρτζης: Εντός ημερών η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σήμερα, Τρίτη, ή αύριο, Τετάρτη, κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα έχει δύο μέρη. «Το ένα, το πρώτο μέρος που το έχει δουλέψει ο Νίκος Παππάς, είναι αρμοδιότητα του συναδέλφου, έχει να κάνει με τις άδειες που θα πάρουν τα τηλεοπτικά κανάλια» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι αυτές δεν θα είναι πολλές και θα υπάρξουν δύο κατηγορίες τηλεοπτικών καναλιών.

Ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης ότι «θα είναι ένας ικανός αριθμός και δεν θα είναι μόνο οι πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου. Θα υπάρχουν και άδειες θεματικού περιεχομένου πανελλαδικές, που μπορεί κάποιος επιχειρηματίας που θέλει να δραστηριοποιηθεί σε αυτό το χώρο να επιλέξει να έχει θεματική άδεια, ένα θεματικό τηλεοπτικό σταθμό».

Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, όπως είπε ο ίδιος, θα έχει να κάνει με τις τηλεοπτικές συχνότητες, με τη λειτουργία της ΕΕΤΤ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.