Στην Αθήνα η ηγεσία των Γερμανών Πρασίνων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, η ηγεσία των Γερμανών Πρασίνων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι δύο πρόεδροι, Σιμόνε Πέτερ και Τζεμ Έζντεμιρ, θα συναντηθούν με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, τους Έλληνες Πράσινους και εκπροσώπους άλλων κομμάτων, ενώ θα παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.

Οι Γερμανοί Πράσινοι έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόταση περί προσωρινού Grexit.

«Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προωθεί μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι ένα ιστορικό λάθος», δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ και Αντον Χοφράιτερ». Τα σχέδιά του Σόιμπλε «δεν είναι μόνο απαράδεκτα, αλλά και αντισυνταγματικά», δεδομένου ότι η γερμανική Βουλή δεν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο του εγγράφου που έγινε γνωστό το Σάββατο, σημείωσαν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του agreekment, η Πέτερ υπογράμμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση βλάπτει την Ευρώπη και καταστρέφει τις βασικές αξίες και τη φήμη της ηπείρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.