Στην Αθήνα την Τετάρτη ευρωβουλευτές του ΕΛΚ

Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, θα επισκεφθούν την Τετάρτη την Αθήνα, προκειμένου να έχουν αναλυτική ενημέρωση για την ελληνική οικονομία.
Στην αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Γερμανό χριστιανοδημοκράτη Μπούρκχαρντ Μπαλτς, περιλαμβάνονται συνολικά εννέα άτομα, τα οποία συμμετέχουν και στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου.
Μεταξύ αυτών είναι η Γαλλίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Φρανσουάζ Γκροστέτ και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος.
Για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωσή τους έχουν προγραμματίσει στην Αθήνα συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη. Θα συνομιλήσουν επίσης, μεταξύ άλλων, με τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διευθυντή του ΙΟΒΕ Νίκο Βέττα, καθώς και τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ε.Ε..
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Μπαλτς εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. «Το ερώτημα είναι σε ποιον βαθμό έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήσαμε. Ακούμε ότι γίνονται και κάποιες απεργίες κατά των μεταρρυθμίσεων. Είναι λοιπόν σημαντικό να μιλήσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους, αυτός είναι ο σκοπός του ταξιδιού μας…», ανέφερε.
«Δεν ερχόμαστε για να κάνουμε κριτική, οι θέσεις του ΕΛΚ είναι γνωστές. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θα γίνει με την ελληνική οικονομία τους κρίσιμους επόμενους μήνες, εάν δηλαδή θα προχωρήσει η αξιολόγηση και θα πάμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και στη συνέχεια στην αναδιάρθρωση του χρέους», είπε ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το καλό σενάριο και όλοι ευχόμαστε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει όμως και το κακό σενάριο: μια ματιά να ρίξει κανείς στον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή στα σπρεντς στα δεκαετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, καταλαβαίνει ότι οι αγορές μπορεί να προεξοφλούν αρνητικές εξελίξεις».
Η επίσκεψη των ευρωβουλευτών στην Αθήνα συμπίπτει με μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό οικονομικό ζήτημα φαίνεται ούτως ή άλλως να επανακάμπτει στον διεθνή τύπο μετά από αρκετούς μήνες «ηρεμίας». Στο ερώτημα εάν κατά τη γνώμη του επιστρέφει η ελληνική κρίση, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας απαντά: «Θα απαντούσα κι εγώ με μία ερώτηση: Έφυγε ποτέ η κρίση; Προσωπικά πιστεύω ότι, δυστυχώς, η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Νομίζω ότι η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να συνοδεύει την Ελλάδα στην προσπάθειά της για ένα διαφορετικό, καλύτερο μέλλον. Αλλά δεν νομίζω ότι η κρίση εξέλειψε ποτέ, απλώς τους τελευταίους μήνες είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα στα μέσα ενημέρωσης λόγω πληθώρας άλλων σημαντικών γεγονότων. Της προσφυγικής κρίσης για παράδειγμα…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.