Στις 16 Απριλίου ο Πάπας Φραγκίσκος στην Λέσβο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στις 16 Απριλίου θα επισκεφθεί τη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος για να εκφράσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Βατικανό.

Ο Ποντίφικας έχει επανειλημμένα στηρίξει τους πρόσφυγες, προτρέποντας τους Ευρωπαίους να φιλοξενήσουν οικογένειες μεταναστών. Το πρώτο του ταξίδι αφότου ανέλαβε τα ηνία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 2013 ήταν στο νησί Λαμπεντούζα, το οποίο, όπως η Λέσβος, έχει δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα βρεθεί επίσης στη Λέσβο. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη των επικεφαλής της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας οι οποίοι θα συναντηθούν με τους πρόσφυγες στο ελληνικό νησί και θα ευαισθητοποιήσουν την διεθνή κοινότητα για την προσφυγική κρίση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.