Nα ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες σε διεθνείς συμβάσεις οι κυβερνητικές αποφάσεις του περασμένου Ιουλίου με τις οποίες επιστρατεύτηκαν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ και τρεις εργαζόμενοι στην ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ αναφέρει ότι η επιστράτευση εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς εξακολουθούν να είναι σε εφαρμογή οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις, με συνέπεια να μην είναι εφικτό από κανέναν εργαζόμενο στην ΔΕΗ να απεργήσει, αλλά ούτε να συμμετάσχει σε απεργία που προκηρύσσεται από υπερκείμενη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, όπως είναι η ΓΣΣΕ.
Στην προσφυγή επισημαίνεται ότι καμία από τις προϋποθέσεις επιστράτευσης, δηλαδή πολέμου ή επιστράτευσης, αντιμετώπισης επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, δεν συνέτρεχε για την επιστράτευση του προσωπικού της ΔΕΗ.
Στο ΣτΕ η ΓΕΝΟΠ για την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.





























