Στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαμαρτυρόμενοι για την συγκριτική αξιολόγηση.

Όπως έχει προαναγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιθυμεί να παραδώσει στον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ψήφισμα στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφών εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι διαφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι «πάνω από 220 δημοτικά συμβούλια αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν τον νόμο και συνεχώς εκδίδονται αποφάσεις. Η πλειοψηφία των αιρετών δεν βγάζουν αποφάσεις επιμερισμού. Αυτό δείχνει ότι τουλάχιστον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ο υπήρχε ένας πολύ ήμερος αγώνας για την προσχηματική αξιολόγηση, ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά.

» Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα, διότι μέσα από αυτή την διαδικασία το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι νέα δεξαμενή για διαθεσιμότητες, απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.
» Αυτή τη στιγμή έχουμε φέρει περίπου 35.000 υπογραφές από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα τις δώσουμε στον υπουργό και αυτή είναι η δική μας απάντηση, καθώς είπε ότι αντιδρά μία μικρή μειοψηφία».

Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ
Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο στις 15:00 στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.