Στ. Σαμοΐλης: Ο Αλ. Τσίπρας θα μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία και μετά να την πάρει πίσω

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία και μετά να την πάρει πίσω, δήλωσε, μιλώντας στον Βήμα FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος ψήφισε «όχι» στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα τα οποία τέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη λίστα των επόμενων εκλογών, όταν και εφόσον αυτές γίνουν, είπε ότι μπορεί να μην είναι στη λίστα όσοι ψήφισαν «όχι».

Όπως είπε, είναι θέμα του Πρωθυπουργού.

«Η λίστα κατά κανόνα μέχρι τώρα πήγαινε όπως είχαν εκλεγεί (σ.σ. οι βουλευτές), να επαναλαμβάνεται από τη στιγμή που θεωρούνταν ότι πήγε καλά. Προφανώς ο Πρωθυπουργός θα κρίνει και ζυγίσει τα πράγματα» σημείωσε και διερωτήθηκε:

«Θα είναι έτσι τότε που θα καταρτιστεί η λίστα ή θα έχουν αλλάξει τα πράγματα στη σκέψη και στη δράση;»

Ερωτηθείς αν εννοεί ότι ο Πρωθυπουργός θα υπογράψει συμφωνία και μετά θα την πάρει πίσω, απάντησε:

«Γιατί όχι; Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε, ότι δέχτηκε τεράστιες πιέσεις και ότι είναι πραξικόπημα … Εγώ πιστεύω, ότι πια δεν χωρούν πρόχειρες λύσεις, θα πρέπει να δοθεί μια συνολική λύση και η προσπάθεια του Πρωθυπουργού αυτό είναι, μια συνολική λύση, η οποία να είναι βιώσιμη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.